Go to Top

1 ноември – Ден на народните будители

Ден на народните будители 

Всяка година на 1 ноември обществото ни сякаш се събужда, а медийте като отприщена язовирна вода ни заливат с думи за знайни и незнайни българи, за личности, допринесли за съхраняването на българския дух през вековете. Във времена на изпитания будителите носят факли, за да огрява светлината им „духа народен”, и понякога сами изгарят в огъня. А днес? Днес народните будители са най – често нашите учители, които пазят пламъчето на знанието, на вярата, на морала и на достойнството ни на българи.
Денят на народните будители бе отбелязан подобаващо в ПГСАГ „Пеньо Пенев” – град Русе, с конкурс за ученическо есе, табло и украса на училищното арт дърво.
Учителите от гимназията, съвместно с Училищното настоятелство „ХХI век”, тържествено отпразнуваха Деня на народните будители с Пътуващ семинар по дестинацията „Александрия – Бузеско” в Румъния. Колективът на училището успешно премина квалификационно обучение на тема „Мотивация на персонала. Справяне с конфликти” на 31.10.2015 година. Ролевите игри и решаването на ситуационни казуси повишиха степента на готовност на персонала да посреща проблемите в ежедневната си работа.
Вълнуващ момент за учителите от ПГСАГ „Пеньо Пенев” – град Русе, бе поднасянето на венец на паметната плоча на Христо Ботев в Гюргево. С едноминутно мълчание беше отдадена почит на мястото, от което българският войвода, сам будител, поема с четата си по пътя към безсмъртието.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *