Go to Top

Час по екология в ПГСАГ „П.Пенев“-Русе

На 10.06.2021 г. в ПГСАГ „П.Пенев“- Русе се проведе традиционния час по екология под надслов „Пазете чистотата и красотата на нашата планета – Земята!“ с ученици от VIII, IX и  X клас. Екочасът на тема „Глобални екологични проблеми“ се организира по повод Световния ден на околната среда – 5 юни и е част от дейностите по разработен и спечелен от гимназията екопроект „Зелена класна стая в училищния двор“ от Националната кампания „За чиста околна среда-2021 г“.
На събитието присъстваха доктор Елка Юстиниянова – началник на отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето” в РЗИ – Русе и Рени Петрова- главен експерт „Връзки с обществеността“ в РИОСВ-Русе. Под ръководството на госпожа Пенка Йонкова-старши учител по биология и здравно образование учениците представиха своите презентации на екотеми, проведе се забавна викторина и прозвучаха съвременни български песни по темата.

Бяха наградени от РИОСВ-Русе най-добрите презентации на екологични теми:

I-во място – Бердан Ниазиев от Х „ди“ клас
II-ро място – Траяна Алексиева от Х „ди“ клас
III- то място – Бурчин Юсниева от Х „ди“ клас

От РЗИ – Русе получиха награди за интересен екомакет- Гергана Иванова от IX „ди“ клас и Деница Стефанова от VIII „ди“ клас за най-красива рисунка на екологична тема.

Учениците от ПГСАГ „П.Пенев“-Русе проявиха активна гражданска позиция,  отговорно  поведение към околната среда и личното здраве, изградена екологична и здравна култура.

Училищното ръководство поздравява наградените ученици и им пожелава нови творчески успехи!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *