Go to Top

Усвояване на нови умения и подходи за обучители по нискоенергийно строителство

Проект № 2015-1-BG01-KA102-014120 Усвояване на нови умения и подходи за обучители по нискоенергийно строителство

Проектът „Усвояване на нови умения и подходи за обучители по нискоенергийно строителство“ има за цел да покрие необходимостта от професионално надграждане на знания и умения на преподаватели и ръководители от професионални обучителни организации в строителството. Проектът има европейски контекст – пестенето на енергия при запазване на съществуващия комфорт в сградите. Основната тема е енергийната ефективност, дълбоко навлязла в обществото на теория и като законодателство, но още далеч от поставените цели със Стратегията 2020 на ЕС. Друг съществен аспект на проекта е повишаването на квалификацията на преподавателите, важно в професионален и личностен план. Основната ни цел е повишаването на квалификацията на обучителите и отговорните лица по темите на устойчивото и екологично строителство и санирането на вече съществуващи сгради.
В рамките на проекта се проведе обучение на 24 преподаватели и ръководители на професионални обучителни институции по въпроси за енергийна ефективност и нейното практическо приложение в продължение на две седмици в Центърът за ПОО на Федерацията на немската строителна индустрия в Котбус. Преподавателите и служителите от ПГСАГ „Пеньо Пенев“-Русе са:
1. Инж. Камелия Денчева,
2. Инж. Ирина Добрева,
3. Арх. Жасмина Ангелова-Ковачева
Реализацията на двуседмично обучение по различни аспекти на енергийната ефективност включи дейности по посещение на обекти/фирми, уроци в класна стая, презентации, практически упражнения, посещение на помещения за практическо обучение.

Презентация на проекта можете да видите :Kotbus – 01-16.11.2015

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *