Go to Top

„Деня на Земята“

Професионална  гимназия по строителство, архитектура и геодезия „П. Пенев“ – Русе, подобаващо отбеляза „Деня на Земята“

На 20.04.2018 год. за пореден път учениците от ПГСАГ“Пеньо Пенев“-Русе, с желание и отговорност към общото ни бъдеще се включиха активно в Еко акцията по случай Деня на Земята. Старателно бяха почистени училищния двор, спортната площадка и прилежащите тревни площи. Учениците от дванадесетите класове спазиха традицията и посадиха дърво в двора на училището за спомен от випуск 2018 година.
В сградата на гимназията от 10,00 часа започна Часът по екология, организиран от старши преподавател по Биология и здравно образование – госпожа Пенка Йонкова. Учениците Марио Пенев от 8а и Борис Неделчев от 11б класове изготвиха и презентираха с мултимедия темата за „Защитените природни територии“. Силно впечатление направи и презентацията за „Ендемитите-уникалните растения на България“, която бе подготвена от учениците от 8а клас – Дарина Каракашева и Ванеса Абрашева.
Изключително оспорвано премина съревнованието на осмокласниците в рамките на еко викторината. Заслужено първо място заеха Андрея Димитрова и Валери Страхилов – представители на 8в клас. На второ място се класираха Берх Бейтула и Георги Петков от 8а, а Валя Маринова и Ремзие Ружди от 8б клас се класираха на трето място. Авторски изяви направиха Дарина Каракашева от 8а клас, която прочете есето си „Земята-наш дом“, Мелих Исмаил от 9г клас с презентация на тема „Красотата на Пирин планина“ и изпълнението на песента „Де е България?“ от Андрея Димитрова от 8в клас.
Официални гости на събитието бяха г-жа Рени Петрова от РИОСВ и д-р Юстиниянова от РЗИ, които споделиха своето задоволство от представянето на участниците. Новото попълнение от осмокласници последваха училищните традиции за екологично образование и гражданска отговорност към природата.