Go to Top

„Юнак“ от ПГСАГ „Пеньо Пенев“ – Русе, победител сред младите огнеборци

На 12.05.2017 година, възпитаниците на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев“ – Русе, за пореден път достойно защитиха честта на училището.
На проведеното областно състезание за младежки противопожарни отряди нашият „Юнак“ в условията на силна конкуренция завоюва Първото място. Капитанът Крисия Петкова от IX Д  клас и членовете на командата Елисей Маринов, Айхан Хасанов, Стилиян Димитров, Николай Брудар, Джем Тейков, Пресиян Василев, Йозджан Камбер, Джем Хасан от IX Г клас и   Божидар Спасов от IX Д  клас, се представиха отлично в Първия кръг „Щафета 400 метра“ и безапелационно победиха във Втория кръг „Бойно ръзгръщане“.
Отбор „Юнак“ има кратка история – създаден е едва през февруари 2017 година, но още с дебюта си доказа, че не времето, а талантът и желанието за екипна работа са определящи фактори за днешната победа. Едномесечните тренировки под компетентното ръководство на инспектор Н. Георгиев във Втора районна служба на ПБЗН – Русе, където се проведе и областното състезание, дадоха своите плодове.
Журито, съставено от офицери и служители на ВРС на ПБЗН – Русе, бе председателствано от комисар Д. Павлов, който лично поздрави и награди победителите.
Гордеем се с нашите ученици, които винаги успяват да докажат своите способности в различните сфери на живота, независимо от силната конкуренция. Училище с традиции и днес Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев“ – Русе, продължава да бъде желано място за талантливи, борбени и отговорни млади хора.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *