Go to Top

ТАЛАНТИТЕ НА ПГСАГ „ПЕНЬО ПЕНЕВ” – РУСЕ, ВПЕЧАТЛИХА РУСЕНЦИ НА ФЕСТИВАЛА НА ЗНАНИЕТО

На 12.05.2017 година учениците на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев” – Русе, отново впечатлиха русенската общественост със своите знания и професионални умения на Фестивала на знанието, организиран от Областния информационен център – Русе. Събитието се явява основен акцент в хепънинга, проведен под наслов „Европейски социален фонд – години инвестиции в хората“ и е част от националната кампания „Заедно за Европа“.
Виктория Денчева от XII Д клас, Ния Фенг и Мелис Ризаева от IX Д клас демонстрираха своя талант в областта на сграфито керамиката, с което доказаха, че стародавните техники са грижливо пазени от възпитаниците на ПГСАГ „ПеньоПенев” – Русе.  Симона Асенова от XI А клас предизвика възхищението на публиката с майсторството си при изработването на спирит ефекти – съвременна технология в областта на вътрешния интериор.
Традиционно и модерно за пореден път се срещнаха в работата на нашите възпитаници. ПГСАГ „Пеньо Пенев” –  Русе, ежедневно се доказва като училище, в което учениците с любов съхраняват майсторството, наследено от предците, и с вдъхновение усвояват иновациите в строителния бранш.

 

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *