Go to Top

Призови места за ПГСАГ „П. Пенев”-Русе

На 30 и 31 март 2016 г.  Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев” – Русе за втори път стана домакин на регионалния кръг на Националното  състезание по професионално направление „Строителство”- „Най-добър млад строител”

Организатор на състезанието бе МОН с партньори: „Кнауф България”ЕООД, „Мегахим”АД и „Марисан”ООД.

Ученици от 7 града – Варна, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен се състезаваха в дисциплините: „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи”, „Облицовки и настилки”, „Зидария” и „Сухо строителство”.

Жури, съставено от представители на съорганизаторите, оценяваше сръчността и практическите умения на бъдещите строители. Състезанието приключи с оспорвана борба между професионалните гимназии и техните участници.
Учениците от ПГСАГ” П.Пенев”-гр.Русе се представиха достойно, успяха да преборят сериозната конкуренция и спечелиха призовите места:
първо място в състезателната дисциплина „ЗИДАРИЯ” – „Изпълнение на зидария с газобетонни блокчета YTONG“ – Павел Симеонов Симеонов от ХІІ „а” клас и Божидар Таньов Боянов от ХІІ „а” клас
второ място в –„ОБЛИЦОВКИ И НАСТИЛКИ” – Йордан Дамянов Стефанов от ХІІ „в” клас и
        – второ място в – „МАЗИЛКИ, ШПАКЛОВКИ и БОЯДЖИЙСКИ РАБОТИ” – Нели Павлинова Игнатова от ХІІ „а” клас.
Всички участвали в надпреварата получиха сертификати за участие от ПГСАГ „П. Пенев” и РУ „Ангел Кънчев”.
На победителите в отделните дисциплини бяха връчени грамоти и предметни награди, осигурени от фирмите спонсори и МОН, организатори на събитието.
Класираните ученици на първо и второ място ще участват в националното състезание по професии, което ще се проведе в град Пловдив през месец април.
Ръководството и учителският колектив на ПГСАГ” П.Пенев”-Русе поздравява участниците в състезанието за отличното представяне в регионалния кръг на Националното състезание „НАЙ-ДОБЪР МЛАД СТРОИТЕЛ” – 2015/2016 учебна година.
DSC01811 DSC01853 DSC01866 DSC01852 DSC01838 DSC01776 DSC01741 DSC01735 DSC_0291 DSC_0263 DSC_0256

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *