Go to Top

Проект „Спорт и отдих в училищния двор“ от НК „За чиста околна среда – 2016“, финансирана от ПУДООС

ЗДРАВЕ, СПОРТ И КРАСОТА В ПГСАГ „Пеньо Пенев“ – град Русе
За пореден път Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев“ – град Русе, има повод за празнуване. Този път училището спечели проект на тема „Спорт и отдих в училищния двор“ от националната кампания „За чиста околна среда – 2016г.“, „Обичам природата – и аз участвам“, организиран от МОСВ и ПУДООС, което за нас не е нещо необичайно.
Училищният екип на една от водещите гимназии в град Русе се стреми не само да обучи качествени специалисти, но и да възпита личности с активна гражданска позиция по проблемите, свързани с опазването на околната среда.
Обособяването на еко зона с фитнес уреди на открито, къщички и хранилки за птици, както и реновиране на съществуващите пейки в училищния двор, цели не само облагородяването му, но активното спортуване сред природата. Сред приоритетите на училищния екип на Строителния е грижата за здравето на учениците и повишаването на екологичната им култура.
Това зелено кътче сред бетонния градски конгломерат  ще помогне на учениците да осъзнаят неразривната си връзка с природата, а новаторската идея ще сплоти още по – силно училищната общност.
„Ние формираме здрави и креативни личности, с развито чувство за естетика!“ – отбелязва лаконично директорът инж. Камелия Денчева.

В рамките на първия етап от проекта „Спорт и отдих в училищния двор“ по НК „За чиста околна среда – 2016“ са закупени и монтирани, в двора на училището, фитнес уреди за спорт на открито. Учениците от екоклуба превърнаха стари гуми в еко арт инсталация. Гумите, бяха боядисани, подредени и подготвени за засаждане на цветя, за да се оформи екокът. На следващ етап предстои провеждане на еко акция по почистване на терена, монтиране на къщички и хранилки за птици, озеленяване чрез засаждане на дървета, храсти и цветя, монтиране на охранителна камера за видеонаблюдение на облагороденото пространство.

На 26.10.2016г. от 13.30ч. ще се проведе еко викторина, финално отчитане и пресконференция по проект „Спорт и отдих в училищния двор“ от НК „За чиста околна среда – 2016“, финансирана от ПУДООС

1_page_proekt_final 2_page_proekt_final

DSC03900 DSC03906 DSC03907 DSC03913 DSC03932 DSC03934 DSC03935 DSC03936 DSC03937 DSC03938 DSC03939

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *