Go to Top

Учениците на ПГСАГ „Пеньо Пенев”- Русе, с призови места в Габрово

В Габрово от 18.05. до 21.05. 2018 година се проведе ежегодният Международен фестивал на хумора и сатирата. Забележителното тази година бе участието на нашите ученици, които се явиха със своите завършени керамични творби, вдъхновени от темата „Хумор”. Пред възхитените погледи на многобройната публика в зала „Възраждане” възпитаниците на ПГСАГ „Пеньо Пенев” – Русе, водени от господин Ясен Тодоров и господин Даниел Кънчев, изработиха отново своите произведения и заслужиха призовите места. Първото място спечели Ния Фенг от X Д клас, втDSC00045орото завоюва Борислава Борисова от IX Г клас, а третото място бе присъдено на Андреан Коев от XI Б клас. Силно впечатлени от таланта на нашите ученици, организаторите се ангажираха с обещанието догодина да осигурят и чуждестранно участие. Така школата по керамика в ПГСАГ „Пеньо Пенев” – Русе, ще има възможността да се изяви не само на национално ниво, където вече е утвърден лидер, но ще спечели и международна известност.
Огромният интерес към произведенията на нашите ученици беше напълно оправдан и получи още едно признание. Проектът и художественото изпълнение на уникалните купи – награди за победителите в Международния Карвинг DSC00046фестивал бяха дело на  Ния Фенг от X Д клас. За непосветените – карвинг е древно изкуство за художествено оформление на храната, главно на плодове и зеленчуци. Подобно събитие се провежда за втора година в българската столица на хумора и сатирата.
Впечатляващите изяви на възпитаниците на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев” – Русе, са резултат не само на техния неоспорим талант, но и на отличните условия за творческа работа, които предлага нашето училище на всички, които дръзват да претворят във форма и цвят мечтите си!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *