Go to Top

УДОСТОЯВАНЕ с НАГРАДА „РУСЕ“ в категория „Учителски екип“ на екипа учители от ПГСАГ „Пеньо Пенев“ – Русе

УДОСТОЯВАНЕ с НАГРАДА „РУСЕ“ в категория „Учителски екип“ на екипа учители от ПГСАГ „Пеньо Пенев“ – Русе

Ясен Павлов Тодоров,  Моника Тошкова Йорданова,
Стоян Георгиев Димов  и  Стела Николова ГорчеваDSC00050

На 24 май 2018 г. , чл.-кор. проф. Христо Белоев – председател на Общинския съвет на град Русе на тържествена церемония връчи изключително престижната НАГРАДА „Русе“ на екипа учители от ПГСАГ „Пеньо Пенев“ – Русе: Ясен Павлов Тодоров,  Моника Тошкова Йорданова,  Стоян Георгиев Димов и  Стела Николова Горчева.
Наградата се присъжда на екипа за всеотдайната им работа и посветеност на учителската професия, за творческия процес с учениците и въвеждането им в прекрасния свят на изкуството. Открили таланта в своите ученици, младите преподаватели им отдават енергията, знанията и уменията си, за да им помагат в трудния процес на творческо съзряване.
НАГРАДА „Русе“, с която се удостояват творци, дейци, творчески екипи и организации, работещи в сферата на изкуството, културата, образованието и науката за значителен принос и активна дейност за издигане авторитета на град Русе, както и учителски екип от основни, средни общообразователни училища и професионални гимназии, издига авторитета и престижа на ПГСАГ „Пеньо Пенев“

Горди сме с постиженията и победите на учениците, обучени от екипа:

  1. Подготовка на ученици и участие в Международен фестивал на хумора и сатирата в град Габрово – 2018 година.
  2. Участие за състезание на ученици по карвинг и керамика на Международен карвинг фестивал на смеха в град Габрово – 2018 година.
  3. Подготовка на ученици и реализиране на изложба на пластики от керамика на ученици в Регионална художествена галерия – Русе в периода 19-21 април 2018 година.
  4. Подготовка на ученици и участие в Панорама на професионалното образование (Национално състезание „Най-добър млад керамик“) в град Пловдив, 2018 година – спечелени първо отборно и първо индивидуално място).
  5. Изложение на ученически творби (керамични пластики), които представят професионалното образование на град Русе в рамките на международната конференция на тема: „Професионалното образование и обучение като първи избор“ от 24 до 25 април 2018 г., която се провежда в резиденция Бояна като част на събитията на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.
  6. Подготовка на ученици и участие в Панорама на професионалното образование (Национално състезание „Най-добър млад керамик“) в град Пловдив, 2017 г. – спечелени първо отборно и второ индивидуално място).
  7. Подготовка, организация и изпълнение на ученически идеи и материализирането им по проект: „Реката, пристанът и град Русе“ – 2017 г.
  8. Участие с авторски творби и керамични пластики в Изложение на професионалното образование в град Русе (май 2017 г.).
  9. Подготовка на ученици и участие в Панорама на професионалното образование (Национално състезание „Най-добър млад керамик“) в град Пловдив, 2016 г. – спечелени първо отборно и второ индивидуално място).

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *