Go to Top

Продуктово обучение на ученици от строителни специалности за съвременните технологии и материали на фирма / YTONG/ КСЕЛА България ЕООД

На 02.12.2019 г. в ПГСАГ „П.Пенев“- гр.Русе се проведе практическо продуктово обучение със строителни материали YTONG на фирма КСЕЛА България ЕООД с учениците от IХ б/г, специалности „Геодезия“ и „Архитектурна реставрация“ и специалност „Строителство и архитектура“ от X а и   XII а клас.
Учениците бяха запознати със съвременните практики при зидането, с най-често използваните строителни материали за зидария, техните предимства и недостатъци. Също така получиха полезни практически съвети за зидане и тенденции в строителството. Интерес предизвика представената пред бъдещите строителни специалисти информация за плочките MULTIPOR. Минералните топлоизолационни плочи MULTIPOR са напълно нов, уникален за българския строителен пазар продукт, чието производство стартира през 2012 г. в завода на КСЕЛА България ЕООД в гр. Добрич. Новите изолационни плочи се произвеждат от напълно естествени суровини – цимент, пясък, вар и вода по безотпадна технология щадяща околната среда. Новите топлоизолационни плочи MULTIPOR са устойчиви на натиск, паропропускливи, негорими и несъдържащи фибри. MULTIPOR осигуряват не само допълнителна топлоизолация, нещо повече – способността им да „дишат“ създава здравословен микроклимат, което способства за предотвратяване появата на мухъл в помещенията.
Пред учениците беше демонстрирано зидане със строителни блокчета YTONG и термоизолация с MULTIPOR. Практическото обучение предизвика възпитаниците на ПГСАГ „П.Пенев“-гр.Русе активно да се включат в демонстрацията и усвояването на новите технологии по зидарии със съвременни материали използвани в строителството.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *