Go to Top

ПГСАГ „Пеньо Пенев“ – Русе имаше удоволствието да посрещне Игнат Канев

На 26.09.2018 г. Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев“ имаше честта да посрещне именития наш съгражданин Игнат Канев.
Според традицията гостът бе посрещнат с хляб, сол и мед. Учениците от строителните специалности имаха възможност да се докоснат и общуват с преуспелия българин и изтъкнат дарител. В неформалното общуване, което се получи и разговора с великия българин учениците задаваха актуални за тях въпроси за смисъла и мотивацията на житейския избор.
Най-емоционалният момент от срещата бе свързан с въпроса на ученик „Какво Ви липсва от България?“. Г-н Канев отговори с една единствена дума с дълбоко съдържание – „ВИЕ !“
В непринудена обстановка Г-н Канев даде безценни съвети на учениците, като в съзнанието ни винаги ще остане съветът: „Никога няма да чакате друг да свърши Вашата работа!“ В това простичко житейско правило, което известният строителен предприемач сподели с нас, се крие разковничето на успеха не само в бизнеса, но и в живота.
Директорът на училището, инж. Камелия Денчева, благодари сърдечно на Игнат Канев за визитата и определи като изключително ценна срещата му с възпитаниците на гимназията.
В съвременния свят на девалвирали ценности, личният пример на достойните хора е най-ценният урок за младото поколение!

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *