Go to Top

Награди за участниците в националния конкурс „Да уловиш мига“

На 23.11.2019 г. в Художествената галерия в гр. Русе се състоя изложба на творби, участвали в националния конкурс „Да уловиш мига“, организиран от ОУ „Отец Паисий“. В конкурса взеха участие ученици от цялата страна на възраст от 7 до 18 години. Категориите, в които се състезаваха учениците, бяха „Рисунка“, „Фотография“ и „Приложно изкуство“, разделени в три възрастови групи – от 7 до 10 г., от 11 до 14 г. и от 15 до 18 г. От изпратените общо 500 произведения 28 бяха отличени.
ПГСАГ „Пеньо Пенев“ се включи изключително успешно в престижния конкурс, като възпитаниците на нашето училище получиха редица награди. В категорията „Приложно изкуство“ първо място беше отредено на Неделина Минчева от 11.“Г“ клас, а второ място – на Хелин Кюллева от 9.“Д/И“ клас. В категорията „Рисунка“ с второ място беше отличена Неделина Минчева от 11.“Г“ клас, а с второ място за фотография – Анна Тончева от 11.“Г“ клас.
На ПГСАГ беше връчена и специалната награда за участие – почетен плакет. С това учениците от гимназията за пореден път доказаха своите изключителни творчески възможности и утвърдиха водещото си място сред своите връстници.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *