Go to Top

Добри училищни практики

Впечатляващи резултати на „Добрите училищни практики“ в  Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев“ – Русе

Във връзка с участието в VIII-ия Национален ученически конкурс „Българските архитектурни паметници в макети“ , организиран от ЦПЛР-ОДК  Варна, талантливите възпитаници на ПГСАГ „Пеньо Пенев“ – Русе, Ния от XI Д клас, Андреан от XII Б клас и Сонгюл от Х Д клас, под вещите наставления на творческия си ръководител, г-н Ясен Тодоров, създадоха макети, в мащаб 1:100, на сградите на Регионалния исторически музей и  Пантиона на възрожденците в Русе.
Тазгодишната тема на конкурса  „Български музей“ вдъхнови  ученическия творчески ентусиазъм и създаде блестящи макетни образци на характерни и типични музеи в град Русе. Макетите на ученическите екипи са изработени от гипсокартон, картон и бамбук и оцветени с професионални акрилни бои.
Разбира се творбите не биха били факт, ако не бяха многото часове упорит вдъхновен труд на нашите талантливи ученици и учители!
Гордеем се с талантливите си деца, които осмислят по най-прекрасен начин свободното си време, подкрепяни от учители и родители.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *